A Google Chrome böngészőjének kipróbálása az Ubuntu Linux rendszeren

A világhírű Google cég már számos olyan termékkel és szolgáltatással gazdagította a kínálatát, amelyek azóta is kategóriájukon belül népszerűség szerint az első helyen szerepelnek sok más cég hasonló próbálkozásával szemben. Ezúttal az Internetes böngészés élményeit próbálják fokozni az eddig közismert böngészőprogramok - Mozilla Firefox, Internet Explorer stb. - legjobb tulajdonságait magában foglalva a saját maguk által kifejlesztett Chrome nevű alkalmazással.

1.) Letöltés és telepítés

Töltsük le a rendszerünk számára megfelelő csomagot:

32 bites rendszer esetén

vagy

64 bites rendszer esetén

A telepítéshez kattintsunk a letöltött állomány ikonjára duplán és végezzük el a csomag telepítését.

2.) Használat

Használat előtt vegyük figyelembe, hogy a Chrome szoftver még kezdeti - BETA - állapotban van, és a cikkben szereplő verzió nem a hivatalos Linux verzió - Codeweavers -, ezért az esetleges hibáit nézzük el a végleges és hivatalos verzió megjelenéséig.

A csomag sikeres telepítését követően indítsuk el az Alkalmazások -> CrossOver Chromium -> Chromium menüpontról.

A szükséges beállítások elvégzéséhez kattintsunk a felső sorban jobb szélen található csavarkulcs ikonra és válasszuk a Beállítások menüpontot.

Néhány weboldal többszöri meglátogatása után a programból való kilépést követően a legközelebbi indításkor a főoldalon láthatjuk a Leggyakrabban látogatott webhelyek listáját az oldal képével együtt, amelyekre kattintva máris kedvenc oldalunk böngészését folytathatjuk.

3.) Kapcsolódó weboldalak

- a Google Chrome hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.